dekorativne farbe

Dekorativne tehnike na zidovima - Tehnike krečenja

U ovom članku približićemo Vam neke od najzastupljenijih dekorativnih boja i tehnika pomoću kojih ćete naučiti kako maksimalno naglasiti sve ili delove Vašeg prostora. Pored autentičnosti i  originalnosti, sam doživljaj celog prostora biće unikatan i primeren Vama.

Kreativne mogućnosti su ograničene samo Vašom maštom, stoga vreme je da se bacimo na današnj temu.

1. Cadoro dekorativna tehnika

Cadoro je dekorativna tehnika na vodenoj bazi kojom postižete veoma sofosticiran i elegantan izgled zidova. Materijal svojim karakteristikama spada u ekološke i paropropusne. Ovom dekorativnom tehnikom vaši zidovi dobijaju izgled sličan somotu i plišu.

Takav izgled zida daće Vašem prostoru dozu prefinjene elegancije. Ujedno je i postojana boja, otporna na razne vrste mrlja, fleka i odbija duvanski dim.

2. Stucco Veneziano - efekat ogledala

Zamislite osećaj prefinjenosti koji imate kad dodirnete glatku površinu nalik ogledalu. Ovaj luksuzni materijal će preneti taj isti i vizuelni doživljaj na Vaš zid. Dekorativna tehnika Stucco Veneziano stvara vanvremenski osećaj Venecijanskih palata i klasičnog dizajna, koji daje poseban ugodnost i toplotu Vašem prostoru. Izuzetno se lako briše i otporan je na

Ukoliko želite da imate tamnije i jake boje zidova a da ne “zatvorite” prostor, ovaj materijal je za Vas.

dekorativne tehnike za zidove

3. Marcopolo Luxury dekorativna boja sa finim peskom

Marcopolo Luxury je ekološki dekorativni premaz na bazi vode. Ova dekorativna tahnika daje predivan metalik odsjaj sa diskretnom refleksijom. Marcopolo Luxury tehnikom možete ujediniti antiku i moderan dizajn, kao i ispratiti sve trendove u dekoraciji unutrašnjih zidova.

Još jedna stvar koja ovu dekorativnu boju čini tako popularnom je niz vizuelnih mogućnosti koje nudi. U zavisnosti od načina nanošenja možete postići veliki broj različitih efekata.

4. Sospiri dekorativna boja

Reflektujuću sjaj koji daju metalizirane čestice pružiće Vašem domu futuristički, ali ujedno i prefinjen izgled. Proizvodi se u više baza poput srebra, zlata, bronze, i bakra. Izbor je na Vama, da li želite pozlaćen ili posrebren efekat na Vašem zidu. No, ono što je bitno napomeuti je da iako je dostupan u mnogim bojama, onaj na bazi srebra se može primeniti u širem spektru stilova i pravaca.

Ovaj dekorativni premaz odlikuje i vrlo laka aplikacija kao i ujednačen sjaj duž celog zida. Naravno, u potpunosti je bezbedan i netoksičan, a nema ni pratećih mirisa.

5. Marmo Antiko - Travertino tehnika

Travertin dekorativna tehnika je u ovom nizu posebna. Prvenstveno jer se može korisititi u dekorisanju unutrašnjih a i spoljašnjih zidova. Ukoliko je nanošenje pravilno izvedeno, vaši zidovi će poprimiti izgled pravog Travertino kamena.

Pored zanimljive reljefne ili glatke teksure, dobićete i specifičan rustičan izgled zidova. Još jedna specifičnost ovog dekorativnog materijala je da je on zapravo homogena masa, koja se posle nanošenja i oblikovanja, boji premazom Velatura.

Iako to možda deluje kao nepotrebni dodatni korak, to zapravo znači da ćete u svakom slučaju imati potpuno usklađen enterijer i boje zidova po Vašem ukusu.

Korišćenjem ovog materijala svaka briga o pojavi buđi, algi i bakterija je nepotrebna.

Nadamo se da smo Vam ovim tekstom dali uvid u mogućnosti koje imate pri dekoraciji zidova. Naravno, pored nabrojanh dekorativnih tehnika, postoji još čitav niz koje možete istražiti. Ukoliko Vas pored ovih vrsta boja i tehnika interesuje ukrašavanje zidova prirodnim kamenom ili ciglom, o tome se možete više informisati na našem sajtu.